Formació

Curs/taller «Tot passejant vivim la literatura», reconegut pel Departament d’Ensenyament (vàlid per al cobrament del mes de juliol) (juny de 2018)

L’Apellc, juntament amb l’ICE de la URV, han organitzat el curs i el taller «Tot passejant vivim la literatura», basat en l’obra Llegint sense perdre l’escriure de l’apellenca M. Remei Barberà, on es presenten els autors literaris que tenen un carrer al seu nom a la ciutat de Tarragona.

A partir del coneixement d’aquests autors i d’una selecció de textos de les seves obres es plantegen un seguit d’activitats pedagògiques lligades amb el currículum vigent.

Es tracta d’un curs (30 hores) o taller (15 h), podeu escollir la modalitat que més us interessi, reconegut pel Departament d’Ensenyament i, per tant, en la modalitat de curs, és vàlid per al cobrament del mes de juliol per al professorat que requereixi fer 30 hores de formació durant el mes de juliol.

Es durà a terme del 9 al 13 de juliol.

Tingueu present que el període d’inscripció, a través de l’aplicatiu XTEC, és del 8 al 20 de juny.

Informació i inscripció: https://sites.google.com/site/icenouniversitariurv/noticies/totpassejantpertarragona

Animeu-vos-hi!

«Les rutes literàries a l’ensenyament» (setembre de 2017)

L’Apellc, des de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE), ha organitzat un taller amb dues rutes literàries en què es proposa el descobriment de les rutes com a eines pedagogicodidàctiques per conèixer l’obra dels escriptors, la relació entre els artistes, la seva vinculació amb el territori i l’ús de la llengua literària.

Es tracta d’una activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament, a través de l’ICE de la URV, amb una certificació de 15 hores.

L’activitat de formació inclou tres xerrades i dues rutes literàries. Les xerrades es realitzen a la Sala de Juntes de la URV (Campus Catalunya). Les rutes literàries són itinerants pels carrers de la ciutat de Tarragona.

En el següent enllaç trobareu tota la informació referent al programa i al procés d’inscripció i adjudicació:

https://sites.google.com/site/icenouniversitariurv/noticies/lesrutesliterariesalensenyament

XVI Fòrum d’Estudis Ibèrics a la Universitat d’Oxford (gener de 2014)

Els dies 20 i 21 de març del 2014 tindrà lloc el XVI Fòrum d’Estudis Ibèrics a la Universitat d’Oxford. El termini per presentar propostes de comunicació està obert fins al 10 de gener de 2014.

Trobareu tota la informació al web de l’esdeveniment:

http://www.mod-langs.ox.ac.uk/FIS/

Captura de pantalla 2014-01-07 a las 16.00.07

 

IV Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra” (18, 19 i 20 de novembre de 2013) (novembre de 2013)

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va organitzar l’any 1998, coincidint amb el 50è aniversari de la mort de Pompeu Fabra, el Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”. L’objectiu era estudiar Fabra com a autor i com a persona, la seva obra, el seu ideari lingüístic i el de tots els qui van treballar per la llengua al mateix temps que ell; i també com s’ha desenvolupat el procés de codificació del català (i d’altres llengües). Cada cinc anys s’ha fet una nova edició d’aquest col·loqui (2003 i 2008); el novembre del 2013 se’n farà la quarta edició. Us convidem a participar-hi!

Tota la informació: http://www.urv.cat/dfilcat/ivcolloquifabra. html

Font: Departament de Filologia de la Universitat Rovira i Virgili

Fabra

II Jornades «La recerca sociolingüística en l’àmbit de la llengua catalana» (2013) (novembre de 2013)

Les primeres Jornades es van celebrar l’any 2011 amb un resultat molt satisfactori: <http://blogs.iec.cat/cruscat/jornada/iijorna- desxc/jornades-2011/>. Les segones es faran els dies 11 i 12 de setembre d’enguany, a la seu de l’IEC.

Les Jornades són obertes a la presentació de tots els projectes en sociolingüística que s’estan duent a terme, o que han estat tancats molt recentment, a més de les tesis doctorals defensades en els últims dos anys. Si esteu interessats a presentar la vostra recerca escriviu en aquesta adreça de correu electrònic: cruscat@demolinguistica.cat.

Programa del les II Jornades: http://blogs.iec.cat/cruscat/jornada/ iijornadesxc/

Font: Xarxa Cruscat

IEC