Formació

Adhesió de l’Apellc al manifest de les ADIC en defensa de la llibertat d’expressió (març de 2019)

Davant les actuacions ordenades per la Junta Electoral Central en escoles i instituts, l’Apellc es vol adherir al manifest de les Assemblees en Defensa de les Institucions Catalanes, perquè pensem que la llibertat d’expressió és un pilar bàsic de l’educació!

Sessió de formació gratuïta dels professionals de la CAL (projecte Xerrem Junts) (febrer de 2019)

En els darrers anys, un dels focus d’interès de l’Apellc ha estat l’alfabetització i l’acollida lingüística de les persones nouvingudes. En aquest sentit, ens hem sumat a diversos projectes, com poden ser el Projecte Pilot d’Alfabetització en Català o, actualment, el projecte Lletres per a  Tothom. I ara tenim l’oportunitat de sumar-nos al projecte Xerrrem Junts (http://www.cal.cat/projecte/xerrem-junts/) de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana). I el primer pas per fer-ho és assistir a una sessió de formació que ens oferiran gratuïta els experts de la CAL. Es tracta de formar-nos per poder oferir aquesta acollida lingüística tan necessària, per això és important que tots els qui treballeu en aquest àmbit o hi tingueu un interès especial ens hi pugueu acompanyar. La farem el dijous 25, de 4 a 7 de la tarda, al Seminari de Filologia Catalana de la URV.

Tothom que hi estigui interessat ens ho pot fer saber enviant-nos un missatge a l’adreça: apellc.socis@gmail.com.

Esperem que us interessi tant com a nosaltres!

«Jornades Jordi Tiñena: obra literària i pedagògica» (19-22 de febrer) (gener de 2019)

Del 19 al 22 de febrer se celebraran les «Jornades Jordi Tiñena: obra literària i pedagògica», en diversos espais de la ciutat de Tarragona. Estan obertes a tothom i són vàlides com a curs de formació per al professorat de secundària. Han estat organitzades per la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català de la URV en col·laboració amb diferents entitats.
En aquest enllaç, la roda de premsa de presentació de les jornades que s’ha fet: https://www.youtube.com/watch?v=Tb95m5OH6j8. Una bona manera de retre-li homenatge!

Curs/taller «Tot passejant vivim la literatura», reconegut pel Departament d’Ensenyament (vàlid per al cobrament del mes de juliol) (juny de 2018)

L’Apellc, juntament amb l’ICE de la URV, han organitzat el curs i el taller «Tot passejant vivim la literatura», basat en l’obra Llegint sense perdre l’escriure de l’apellenca M. Remei Barberà, on es presenten els autors literaris que tenen un carrer al seu nom a la ciutat de Tarragona.

A partir del coneixement d’aquests autors i d’una selecció de textos de les seves obres es plantegen un seguit d’activitats pedagògiques lligades amb el currículum vigent.

Es tracta d’un curs (30 hores) o taller (15 h), podeu escollir la modalitat que més us interessi, reconegut pel Departament d’Ensenyament i, per tant, en la modalitat de curs, és vàlid per al cobrament del mes de juliol per al professorat que requereixi fer 30 hores de formació durant el mes de juliol.

Es durà a terme del 9 al 13 de juliol.

Tingueu present que el període d’inscripció, a través de l’aplicatiu XTEC, és del 8 al 20 de juny.

Informació i inscripció: https://sites.google.com/site/icenouniversitariurv/noticies/totpassejantpertarragona

Animeu-vos-hi!

«Les rutes literàries a l’ensenyament» (setembre de 2017)

L’Apellc, des de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE), ha organitzat un taller amb dues rutes literàries en què es proposa el descobriment de les rutes com a eines pedagogicodidàctiques per conèixer l’obra dels escriptors, la relació entre els artistes, la seva vinculació amb el territori i l’ús de la llengua literària.

Es tracta d’una activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament, a través de l’ICE de la URV, amb una certificació de 15 hores.

L’activitat de formació inclou tres xerrades i dues rutes literàries. Les xerrades es realitzen a la Sala de Juntes de la URV (Campus Catalunya). Les rutes literàries són itinerants pels carrers de la ciutat de Tarragona.

En el següent enllaç trobareu tota la informació referent al programa i al procés d’inscripció i adjudicació:

https://sites.google.com/site/icenouniversitariurv/noticies/lesrutesliterariesalensenyament

XVI Fòrum d’Estudis Ibèrics a la Universitat d’Oxford (gener de 2014)

Els dies 20 i 21 de març del 2014 tindrà lloc el XVI Fòrum d’Estudis Ibèrics a la Universitat d’Oxford. El termini per presentar propostes de comunicació està obert fins al 10 de gener de 2014.

Trobareu tota la informació al web de l’esdeveniment:

http://www.mod-langs.ox.ac.uk/FIS/

Captura de pantalla 2014-01-07 a las 16.00.07

 

IV Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra” (18, 19 i 20 de novembre de 2013) (novembre de 2013)

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va organitzar l’any 1998, coincidint amb el 50è aniversari de la mort de Pompeu Fabra, el Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”. L’objectiu era estudiar Fabra com a autor i com a persona, la seva obra, el seu ideari lingüístic i el de tots els qui van treballar per la llengua al mateix temps que ell; i també com s’ha desenvolupat el procés de codificació del català (i d’altres llengües). Cada cinc anys s’ha fet una nova edició d’aquest col·loqui (2003 i 2008); el novembre del 2013 se’n farà la quarta edició. Us convidem a participar-hi!

Tota la informació: http://www.urv.cat/dfilcat/ivcolloquifabra. html

Font: Departament de Filologia de la Universitat Rovira i Virgili

Fabra

II Jornades «La recerca sociolingüística en l’àmbit de la llengua catalana» (2013) (novembre de 2013)

Les primeres Jornades es van celebrar l’any 2011 amb un resultat molt satisfactori: <http://blogs.iec.cat/cruscat/jornada/iijorna- desxc/jornades-2011/>. Les segones es faran els dies 11 i 12 de setembre d’enguany, a la seu de l’IEC.

Les Jornades són obertes a la presentació de tots els projectes en sociolingüística que s’estan duent a terme, o que han estat tancats molt recentment, a més de les tesis doctorals defensades en els últims dos anys. Si esteu interessats a presentar la vostra recerca escriviu en aquesta adreça de correu electrònic: cruscat@demolinguistica.cat.

Programa del les II Jornades: http://blogs.iec.cat/cruscat/jornada/ iijornadesxc/

Font: Xarxa Cruscat

IEC