logo apellc

Xerrem junts

Espais de conversa en català al Tarragonès

Què són aquests espais?

Són trobades setmanals gratuïtes de persones catalanoparlants voluntàries amb persones adolescents o adultes que volen entendre el català, començar a parlar-lo o practicar-lo per millorar. Es basen en el projecte Xerrem Junts de la CAL i es duen a terme en poblacions de la comarca que ho hagin sol·licitat.

On es fan?

En equipaments del municipi adients per desenvolupar-hi sessions de conversa en grup. Per exemple, equipaments municipals, una aula de l’escola, una secció de la biblioteca, la seu d’entitats culturals, cíviques o d’assistència social, etc.

Qui ho organitza?

Impulsa el projecte una cooperació entre el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT), la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalana (APELLC) de la Universitat Rovira i Virgili, vinculats entre si per un conveni a tres bandes.

En l’aplicació local hi actua el consistori de cada poble i una persona responsable de la coordinació general.

En la captació de nous parlants hi ajuden entitats educatives, culturals i socials de la població, les quals en fan difusió i hi deriven els possibles participants.

logo apell